Despre sărut și ȋntâlniri


Sărutul este una dintre cele mai inocente plăceri ale vieții si este ceva care pe noi adolescenții ne preocupă mult.

Oare săruți cum trebuie? Când este momentul potrivit pentru primul sărut? Cum să-ți dai seama dacă cineva este pregătit(ă) să fie sărutat(ă)? Cum să-i transmiți cuiva că vrei să fii sărutat(ă)? Cum să vă opriți din sărutat atunci când lucrurile tind să meargă mai departe decât vă doriți?

Continuând efortul nostru de a vă oferi răspunsurile la ȋntrebările care poate vă preocupă incă, publicăm mai jos primele răspunsuri pentru Cele mai frecvente ȋntrebări despre sărut și ȋntâlniri.

 

Când este OK să săruți pe cineva pentru prima dată? Este bine să vă sărutați la prima ȋntâlnire?

Da, este OK să vă sărutați la prima ȋntâlnire. Nu momentul contează atunci când te-ai hotărât să săruți pe cineva, ci important este ceea ce simți. Iți place acea persoană? Crezi că și ea/el te place la rândul ei/lui? Sunteți atrași unul de celălalt? Te simți destul de confortabil cu această persoană pentru a ajunge la intimitatea pe care o presupune un sărut? Ai ȋncredere ȋn ea/el și ȋn intențiile ei/lui ȋn ceea ce te privește? Ești dispus să ȋți asumi riscul de a-ți arăta sentimentele sărutând pe cineva pe care nu-l cunoși bine sau ȋn care nu ai ȋncă ȋncredere? Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le iei ȋn calcul atunci când te gândești dacă să săruți pe cineva sau nu. Dacă ai răspuns afirmativ la cinci dintre ȋntrebările din lista de mai sus, ȋnseamnă că ești pregătit pentru a săruta și nu contează dacă acest lucru se ȋntâmplă la prima, la a doua sau la a zecea ȋntâlnire. Vei ști atunci când totul este asa cum trebuie, vei simți ca inima și mintea sunt ȋn armonie.

Cum să-mi dau seama dacă ea/el vrea să-o/l sărut?

Răspunsul evident la această ȋntrebare este “ȋntreab-o/-l”, ȋnsă majoritatea dintre noi nu ne simțim bine fiind atât de direcți. FYI: mulți consideră că este foarte drăguț și romantic să fii ȋntrebat, ceva de genul: "Ȋmi placi foarte mult și aș dori să te sărut chiar acum, ȋmi dai voie?" transmite mesajul ȋntr-un mod nonșalant. Dacă nu te simți suficient de tandru pentru a o scoate la capăt astfel, iată niște indicii oferite de limbajul trupului. Dacă o persoană este pregătită să fie sărutată atunci este posibil să stea aproape de tine, să iți zâmbească și să râdă mult, să-și umezească buzele, să-și treacă mâna prin păr sau să iți mângâie părul, să iți atingă brațul, umărul sau fața, iar deseori să-și ȋncline capul. Alte semnale care indică acest lucru ar fi propunerile de a merge ȋmpreună ȋntr-un loc retras sau liniștit, undeva unde să fiți singuri, sau ȋntr-un loc unde să puteți discuta. Sau poate că te va lua la bătaie și iți va cere să-o/-l săruți....s-au ȋntâmplat și lucruri mai ciudate :)

Cum să-i dau de ȋnteles că vreau sa fiu sărutat(ă)

Ȋncă odată, răspunsul evident este "vorbește", transmite-i acest lucru persoanei pe care vrei s-o săruți spunând ceva de genul: “Am vreo șansă să mă săruți ȋn seara asta?". Dacă abordarea directă nu ți se potrivește, nu raman prea multe de facut, mingea nu este ȋn terenul tau.  Ȋnsă poți transmite semnale fiind atent(ă) la cel/cea care iți este drag(ă), poți zâmbi, sta aproape de ea/el și s-o/l atingi discret. Ȋn afară de acestea, nu poți decât să aștepți și să speri că ea/el va face primul pas.

Cum ȋl opresc ȋn mod politicos atunci când tinde să treacă de la sărut la etapa următoare?

Ȋntr-un astfel de moment, politețea ar trebui să fie ultima dintre grijile tale. Trebuie doar să fii diplomată (sau bineințeles diplomat, daca e o ea cea care iși doreste prea repede mai mult). Ȋncepe prin a-l/o ȋmpinge puțin, spunându-i că lucrurile merg mai departe decât iți dorești. Asta ar trebui să aibă efect. Dacă nu, ȋnseamnă că partenerul tău nu este politicos și n-ar trebui să iți mai faci griji dacă nici tu nu ești. Ȋmpinge-l/o mai tare și vorbește pe un ton mai ferm. Ridică-te ȋn picioare și ȋndepărtează-te de el/ea dacă este nevoie. Dacă el/ea nu ȋnțelege, s-ar putea să fie nevoie să te superi ca să fii auzit(ă). Nu fii timid(ă), este corpul tău și ești singura ȋn măsură să decidă ce face cu el. Cel mai probabil partenerul tău se va opri când transmiți primele semnale că dorești să vă opriți, așa că este puțin probabil ca lucrurile să ia o ȋntorsătură urâtă. Dacă ȋnsă este nevoie să te impui pentru a-l determina pe celălalt să se oprească, nu iți fie teamă să o faci, a trăi cu sentimentul că cineva te-a silit să deveniți mai intimi decât ți-ai dorit nu va fi niciodată un lucru plăcut.

Sursa: about.com

Va urma :)

Comenteaza pe forum: click aici